Ontwerp site: Maas & van den Homberg
Fotografie: Philip Driesen
Webdesign: Site van Boy

Stemtraining

'Zielenzang'

De stem vertelt veel over jezelf, over hoe je in relatie tot jezelf staat. Soms kregen we te horen dat we niet konden zingen en ook is ons verteld dat we onze stem op een beschaafde manier moeten gebruiken. Zo hebben we geleerd onze ware stem te verhullen.

In deze training zijn we gericht op het onthullen van je ware stem

Het is heerlijk om je vrij te mogen uiten zonder te hoeven presteren en zonder gebonden te zijn aan wat algemeen aanvaardbaar is of mooi. Gaandeweg verdwijnt onze gene (als je die nog had) en ontdekken we de schoonheid van kwetsbaarheid, de schoonheid van elke klank en kan onze ware stem zich gaan openen. Zingen word dan jezelf bevrijden, jezelf leren kennen, je lichaam in trilling brengen en genieten van onze stem, samen en alleen!

We doen vrijklank-oefeningen en oefeningen vanuit de traditionele Indiase Dhrupadzang waardoor de klankkast die ons lichaam is, steeds vrijer wordt. We werken met onze ademhaling met o.a. Tibetaanse yogaoefeningen om onze stem te verdiepen en leren boventonen te vormen. Ook zijn we gericht op ons lichaam, onze houding zodat de stem zo vrij mogelijk kan stromen.

Als we wat vertrouwd zijn geraakt en opgewarmd zijn, gaan we op weg naar binnen om onze zielenklank te vinden. Deze klank zal zich steeds weer anders tonen aan ons en zal ons geleidelijk dichter bij onszelf brengen en de relatie met onszelf verdiepen.
In de groep is het heel bijzonder om steeds zichtbaarder te worden en door de groep hierin gesteund te worden.

Zingen op deze manier geeft veel plezier en is bovendien gezond voor je lichaam en geest. Gaandeweg zal je stem zuiverder worden, en zul je versteld staan van je zelf. Ook geeft het mogelijkheden meer inzicht te krijgen in je energiehuishouding.

Tijdens de training zal ik je aanmoedigen, je uitnodigen je te uiten en ik zal je aanwijzingen geven waar dat nodig is om zo volledig mogelijk tot je recht te komen. Hierbij put ik uit 15 jaren ervaring met zangles, 9 jaren ervaring met soundhealing in groepen en individueel.