Ontwerp site: Maas & van den Homberg
Fotografie: Philip Driesen
Webdesign: Site van Boy

CD verkoop

In 2007 geven Lilly en Koen hun eerste klankconcert in de bijzondere sfeer van de Cellebroederskapel te Maastricht. We wilden onderzoeken hoe het zou zijn om de stem van de viool en de stem van de mens te laten samenvloeien. We hadden toen niet kunnen bedenken dat 5 jaar later deze cd met een rijke diversiteit aan klanken het resultaat zou zijn.

Ter gelegenheid van dit heuglijke feit vonden wij het een goed moment om onze samenwerking met een naam te bekronen:

Anahata

Alleen wanneer je drinkt uit de rivier der stilte
zal je wezenlijk zingen
Only by drinking from the silent river,
can you truly sing

Wanneer de grote religies en stromingen spreken over het begin, het ontstaan van de aarde en het leven, is geluid/klank steeds de basis waaruit het universum is ontstaan. Maar ook in de wetenschap is steeds duidelijker geworden dat alle materie uit, energie = trilling = klank bestaat. Pythagoras zei al lang geleden:

Materie is bevroren klank. Het is ook daarom dat wij zo gevoelig zijn voor muziek en geluid.

De eerste zin in de bijbel is In den beginne was het woord. In India spreken ze bij de Aumklank over de premordial sound, de eerste adem, de oerklank. In de vedische geschriften betekenen de woorden Anahata nada: de onhoor-bare klank, de tonen uit het universum, het geluid van energie. In onze muziek stemmen wij ons af op de stilte, niet de stilte door afwezigheid van geluid, maar de stilte die meeklinkt met elke toon.