Ontwerp site: Maas & van den Homberg
Fotografie: Philip Driesen
Webdesign: Site van Boy

Recensies en reacties


Reacties Stemtraining:

Wat ik heb geleerd en koester van de stemtraining is het vinden van een heel zachte mooie stem in mezelf. Niet persé een fysieke stem die hoorbaar is voor de buitenwereld, maar die in mij en voor mij en met mij zingt over het leven. Ik kan ervoor kiezen om de stem hoorbaar te maken, en wanneer ik dit doe dan komt ze nog meer tot leven! Dan laat ze zich ook horen op momenten dat ik niet zing, maar mijn mening over iets geef, of opkom voor mezelf, of mijn gevoelens uit. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is om mijn stem, mijn zieleklank, wel degelijk te laten zingen en horen opdat ze er ook kan zijn wanneer ik daar behoefte aan heb.

 Ik heb de lessen ervaren als intiem op een prettige manier. Geborgen intiem, veilig. Die omgeving heb jij gecreëerd Lilly en daar dank ik je voor. Het is heerlijk om juist in het bijzijn van anderen gek te doen, me te laten gaan, grenzen te verleggen. Dat was allemaal mogelijk dankzij jou! Er was altijd ruimte voor inbreng van iedereen. Het draaide altijd om ons en onze behoeften, en niet om ‘de les’ of ‘het programma’. Dat wat nodig was gebeurde en ik vond het prachtig!

M. Uit Maastricht

 

Ik heb ervaren dat ik kan zingen vanuit diepe verbondenheid, zonder 
schaamte, met kracht en liefde. Ik vond je zorg voor ieder fijn en 
de veilige omgeving die je schept met je lach en je wijsheid, die je 
openlijk deelt en daarmee een beroep doet op ons dieper contact te maken.

R. Uit Maastricht

 

Ik heb geleerd me meer bewust te zijn van mijn stem, hem beter te gebruiken mbv. diepe adem en zo is mijn stem ook meer gaan zakken als ik ontspannen ben. Verder maak ik meer geluid, hou het minder in, bijvoorbeeld als ik me uitrek, geeuw, ergens pijn  heb, etc. Bij het zingen merk ik een meer open geluid en het gaat me ook makkelijker af, voel me minder beperkt door ideeën dat het mooi moet klinken en wat anderen ervan zullen vinden. Heel prettig vond ik ook dat er veel ruimte voor humor en lachen was en dat je een veilige sfeer wist te scheppen, waar alles o.k. was en waarin iedereen elkaar accepteerde zoals die was.

L. Uit Maastricht

 

Ik ben aan de stemtraining begonnen om een zetje/ ondersteuning te krijgen in mijn zoektocht naar mezelf; wie ben ik eigenljk werkelijk? 
Dat was spannend: de laatste jaren kwam steeds meer het besef dat ik al mijn hele leven bezig was met over-leven ipv met leven. Hoe doe ik dat, leven? 
Stemtraining helpt om de schil van de ui te pellen: ik merk dat ik steeds dichter bij mijn ziel, mijn kern kom. Ik voel en ben niet meer zo bang voor al die gevoelens die op me af komen.
Al die gevoelens van blijdschap, verdriet en boosheid zijn heftig, maar tegelijkertijd koester ik ze. Dat maakt dat ik voel dat ik meer bruis dan ooit! En tegelijkertijd ben ik meer in balans en voel meer innerlijke rust. Ik ben op de goede weg, zo voelt het. 

Ik vond het heel fijn dat er al snel verbinding was met de groepsleden; de sfeer was open, warm en respectvol!
Ik vond de gespreksrondjes fijn; in ieders persoonlijke verhalen ontdekte ik ook veel overeenkomsten, vooral op gevoelsniveau. En dat doet goed. Ik vond het heel fijn dat er voor ieder individueel alle ruimte was.
Ik vond het fijn dat er vooral ook gelachen werd!
Ik vond de samenzangen heel bijzonder; altijd weer verrassend wat daar uit kwam.
Ik vond het fijn om te merken dat jij niet zomaar ‘je programma’ afwerkte, maar dat je vooral keek naar wat de groep nodig had op dat moment en daarop inspeelde.

S. uit België

 

Ja, ik heb de stem ónthulling idd ervaren als een onthulling.

Wat verhuld is kan en mag vrij komen.
Had een blokkade op mijn keelchakra ivm heftige gebeurtenissen.
Heb tijdens de training ontdekt dat er nog meer diepere gevoelslagen zijn waarmee ik door dieper te gaan dmv zingen en veel aandacht te geven aan me-zelf (dank je Lilly) mijn oude, niet meer nuttige angsten (patronen) ruimte krijgen om geuit te worden en het wordt helderder en vrijer van binnen.
Het proces is hoorbaar en voelbaar aan de stem. Heel goed om te ervaren, zowel bij mezelf als bij de anderen.

 K. uit Sittard

 

Ik heb geleerd mijn stem te laten horen en hier regelmatig gebruik van te maken gewoon voor fun en als middel voor expressie van mezelf. Het was heel fijn en ontspannend het samenzijn en samenzingen, het boeket zo mooi samen klinken en individueel als uitdaging mezelf te laten horen.

B. uit Maastricht

 

Het voelde als een ontdekkings reis met mijn stem. Heerlijk om te ontstressen door de stem en het lichaam uit te rekken etc. Het naam zingen vond ik erg fijn en de  laatste keer vele handen massage was super!

A. uit Maastricht

 

Lieve lelie van het Veld

Jij scheurt met jouw zielenzang
Het web
Dat de tijd geweven heeft
Uiteen
Dankbaar gaan wij
Jouw luisteraars
Door de opening die jij maakt
En betreden zo
Het land van onze ziel
Met jouw zielentoon
Raak jij de onze
Levens trekken zo voorbij
Weemoedig
Hoopvol
En oh zo diep
Maak jij met je zuivere klanken
Toegankelijk voor ons
Wat sluimerend nog wacht van binnen
Roep jij tot leven
Wat zich nog niet kon tonen in ons
Aan ons
Geef jij het geschenk
En ontvangt het gelijkertijd
Genezing-Zegening
Voor ons-Voor jou
Hoeveel dichter kunnen wij
De Hemel hier op Aarde halen?
Lieve Lilly
Lieve lelie op Gods Veld
Jij zingt onze Onschuld wakker
En de stralende schoonheid
Van ons Kind
Zo put jij met je zang
Uit Gouden Bron
En sprenkelt zoete vloeiing
In elke ziel die zich daar voor opent

Dank je wel
Trudy  (www.trudypereira.nl)

 

klank schrijven
beweeglijk
in een klank
benamingen bevriezen


het is er niet meer
tussen zinnen
in mijn te snel
gesproken taal


onduidelijk
het nog niet
woord in mij
in hoe het klonk


opnieuw beginnen
kan niet zonder
hart ontginnen
leg het dan neer
diep, zonder geluid

 

Bedankt van Dorine voor Lilly